The Adventures of Esther

Noodweer!

Dag lieve allemaal!

De eerste 2 weekjes aan Monash zitten er alweer op! En dat betekent ook dat ik al ruim een maand in Australië ben... De tijd vliegt!

Het leven in Melbourne gaat zo z'n gangetje, maar een ritme heb ik absoluut nog niet opgebouwd. Er is elke dag wel iets leuks te doen, waardoor ik lekker heen en weer aan het vliegen ben tussen thuis, de uni en de stad. Maar kan niet zeggen dat ik daar heel erg mee zit, hihi... Ik weet ondertussen wel de weg naar de winkels, supermarkt, wasserette en bank hier in de buurt te vinden, dus mijn eigen wijkje begint langzamerhand steeds bekender te worden. Ook het appartementje wordt steeds meer thuis en mijn huisgenootje is net zo leuk als ze bij de eerste ontmoeting leek te zijn, dus ben helemaal blij met mijn Australische thuis! Mijn kamer is nog niet helemaal af, want ik mis nog een bureautje, maar zodra die er staat (als het goed is dit weekend) zal ik wat foto's plaatsen, zodat jullie ook een beeld hebben van mijn nieuwe stulpje :) En ik ben op het strand geweest! Elwood Beach ligt op een kleine 10 minuutjes lopen van huis en is een heerlijk relaxed strand, wat in het verlengde ligt van het bekende St Kilda Beach. Hier komen alleen niet zoveel toeristen; je ziet vooral de buurtbewoners op zaterdagochtend hun wandeling met de hond maken of een stuk rennen. En er liggen wat zeilboten en zeekajakken afgemeerd van de verenigingen die daar hun clubhuis hebben. Op dat strandje gaan dus zeker ook wat zonnige uurtjes doorgebracht worden!

Naast het leven in Elwood, is natuurlijk ook het leven aan Monash begonnen. De eerste dag was het wel even gek om na ruim twee maanden geen lessen opeens weer in de collegebanken te zitten. En wat voor college! Australian Idol, over hedendaags Australië, stond gepland voor dinsdagmiddag 16-18 uur, dus wij hadden ons allemaal ingesteld op een laat diner, maar de eerste mededeling was met een lach dat we binnen een uur wel ongeveer klaar zouden zijn, want de leraar vond het ook wel fijn om op tijd naar huis te kunnen. Prima! En toen kwam de tweede mededeling: al het leesmateriaal staat ingescand op internet, dus jullie hoeven geen boeken te kopen. Wij blij! En de derde mededeling: de leesstof is zoveel mogelijk beperkt tot maar één hoofdstuk per week, want docenten zijn ook ooit studenten geweest en snappen heel goed dat werkelijk studeren tot het minimum beperkt dient te worden. Toen stegen er onderdrukte vreugdekreten op uit de zaal en besloten we unaniem dat de keuze voor dit vak een briljante zet is geweest. Het college zelf was meer een tv-show dan een hoorcollege zoals we in Leiden gewend zijn (jawel, inclusief het uitdelen van prijzen en een pratende platypus). I like it!

Helaas bleken niet alle colleges op een dergelijk manier opgebouwd te zijn en moet er wel degelijk gestudeerd worden. Voor drie van mijn vakken moet ik in ieder geval 2 essays schrijven en ergens in het semester een presentatie houden of een discussie leiden. Ik volg nu Australian Idol, Youth Media (over de rol van de media in de hedendaagse jongerencultuur) en Principles of Marketing (een introductievak voor marketing). Vandaag heb ik Brain Structure & Function, wat vooral neuroanatomie inhoudt, omgeruild voor French 1. Jazeker, er gaat een nieuwe poging plaatsvinden om het taaltje onder de knie te krijgen! Mijn rooster is best prima:

Dinsdag: 15-18 uur
Woensdag: 11-13 uur
Donderdag: 11-16 uur
Vrijdag: 14-15 uur

Stiekem heb ik ook een college van een uur op maandagmiddag, maar dat wordt opgenomen en op internet gezet, dus die is bij mij geschaard onder zelfstudie. Voor dag en dauw opstaan om op tijd op de uni te zijn zit er voor mij dus gelukkig niet in! En ik heb ook geen tussenuren die opgevuld moeten worden. Helemaal blij mee dus!

Nu zullen de meeste van jullie je ondertussen misschien afvragen waarom de titel van dit schrijven niet erg zonnig is. Nou, omdat het dus niet erg zonnig was afgelopen zaterdag! Het heeft hier gehageld met stenen zo groot als golfballen en daarna zo ontzettend hard geregend dat het halve centrum overstroomde. Ik zat toen de storm begon in de State Library lekker met mijn laptopje alle leuke reisjes uit te zoeken die ik ga maken en een heleboel lieve mensen thuis te mailen, toen we opeens met z'n allen de regen ingestuurd werden omdat het te gevaarlijk was om binnen te blijven! Er waren namelijk open elektriciteitskabels onder water komen te staan en er was brandgevaar. Dus iedereen moest hop, naar buiten en ik besloot maar even boodschapjes te gaan doen en daarna naar huis te gaan, want in de stad blijven had toch geen zin met dit weer. Toen de trein over een brug ging, zag ik pas hoe hard het geregend had toen ik veilig binnen zat, want er liepen mensen tot hun knieën in het water in een poging het treinstation te bereiken en auto's en trams konden geen kant meer op, omdat ze zo diep in het water stonden dat het naar binnen kwam stromen. Ook de treinen bleven niet gespaard, want toen ik over wilde stappen op mijn treintje naar huis, bleek dat deze voor de rest van de dag geannuleerd was, omdat alle stationnetjes onder water stonden! Na heel lang wachten, een benauwde tramrit en een korte wandeling (gelukkig was het toen even droog), was ik 2,5 uur later toch heelhuids thuis en heb ik de rest van de avond maar fijn op de bank doorgebracht met een kopje thee en wat lekkers, want voor die dag had ik wel even genoeg beleefd! Hoewel ik het nog getroffen had dat ik binnen zat toen de hagel begon, want er zijn heel wat mensen die flinke blauwe plekken en schrammen hebben opgelopen. Voor de geïnteresseerden: op Youtube zijn heel wat filmpjes te vinden als je iets als ‘Melbourne hailstorm' intypt. Zondag was de overlast gelukkig grotendeels verholpen en reden de treinen ook gewoon weer. Het weer is niet helemaal wat het begin vorige week was, want het is beduidend frisser en het regent veel, maar dat heeft ook zo z'n voordelen, want er heerst hier al zo'n 13 jaar een droogte. De waterreserves zijn dus flink aangevuld!

Nou lieve mensen, ik ga er een eind aan maken, want over welgeteld 10 minuutjes mijn eerste trip maken, namelijk naar de Great Ocean Road! Ook de tickets naar Nieuw Zeeland zijn geboekt, waar we met een groepje van 4 meiden het noordereiland rond gaan racen van 4 tot 12 april. En weten de Formule 1-fans waar ik het over heb als ik zeg 25-28 maart? Jawel, ik ga naar de Grand Prix van Melbourne! Superveel zin in allemaal! En er staan nog veel meer dingen die gepland moeten worden: Sydney, Uluru, Tasmania, Grampians, Whitsundays... Ah, the joy of being an international student... :D

Over een paar dagen komen de foto's van (hopelijk!) heel veel zon, zee, strand en bergen. Heel fijn weekend allemaal!

Esther

Annemarie

Hi Esther,
wat klinkt het allemaal heerlijk! Misschien moet ik ook nog maar eens een half jaartje het 'international student' zijn, overwegen ;-) ..
Heel veel plezier!!
Liefs Annemarie

je moeder

Een big smile voor jou :)))))

Alain

Hey Esther, mooi dat het goed gaat en dat je het weer overleefd hebt ;).

Echt vet dat je naar de grand Prix van Melbourne gaat :).
veel plezier daar dan.

Gr.

laetitia

hi esther,

tis weer een feest om je belevenissen te lezen. lief dat je ons zo laat delen. geniet van alles. hug, laetitia en fam

roos vb

whaa dat klinkt super heerlijk! geniet ervan!! Wil je erg erg graag spreken! (schande dta dat er nog steeds niet van is gekomen he!) Heel benieuwd hoe je trip was!!